Dordogne - Périgord Vert: rustig gelegen, smaakvol gerestaureerd Maison de Maître met diverse stenen bijgebouwen en heerlijk zwembad met poolhouse, gesitueerd op ruim 1,5 hectare op 5 minuten van stadje met basisvoorzieningen; prachtige groene omgeving

Général

Adresse: 24300 NONTRON, France
Type de bien: Maison
Surface: 214 m2
Espace du terrain: 15727 m2
Piscine: Oui
Jardin : Oui
Prix: 477 000 €
Ref. auSud 695197
Ref. Agence 6604-14273

Description


Iets buiten een klein gehucht met zo'n 10 huizen in het regionale natuurpark Périgord-Limousin, tussen de prachtige steden Angoulême en Périgueux en op 45 minuten van Limoges, bevindt zich dit vrijstaande 'ensemble de batîments', bestaande uit een smaakvol gerestaureerde 'Maison de Maître' -herenhuis- van 214 m² woonoppervlak, een grote aangrenzende stenen schuur van 8,2 x 14,1 m in zeer goede staat, een aangrenzend bijgebouw/atelierruimte plus een 100% vrij gelegen zwembad van 10 bij 5 meter met een vrijstaand natuurstenen poolhouse. Het geheel is gelegen op een perceel van 15.727 m² met binnenplaats, toegangspoort, boomgaard en weilanden (geschikt voor paarden). De huidige eigenaren kochten het in 2005 en sindsdien is bijna alles degelijk vervangen/gemoderniseerd.

Indeling Maison de Maître met op de begane grond een imposante dubbele entreehal van 2 x 8 meter met gastentoilet onder de trap naar de bovenverdiepingen, een gezellige woonkamer van 32 m² meter met inzethaard, oude inbouwkast en zeer fraaie eiken kasten en een grote, fijne leef-eetkeuken van 32 m² meter met moderne voorzieningen, een monumentale schouw en natuurstenen aanrecht.

Op de eerste verdieping een overloop van van 2 x 4 meter, een werkkamer/bibliotheek (slaapkamer) van 17 m² met fraaie eikenhouten boekenkast, slaapkamer 16 m² met badkamer (douche en wastafel), anti-chambre/slaapkamer van 16 m² meter, een mooie dressing van 8 m², een ruime badkamer en separaat toilet

Op de tweede verdieping een overloop van 2,7 x 3,1 meter, een mooie slaapkamer van 17 m², 2 slaapkamers van elk 16 m²,  wasruimte/buanderie van 4 x 4,5 meter en een ruime badkamer en een separaat toilet.

In de onderverdieping (geheel uitgegraven naar stahoogte) van het woonhuis bevindt zich een ontspanningsruimte van 4 x 8 meter met betonnen vloer, een keldervertrek van 16 m² met betonnen vloer en een tweede keldervertrek van 32 m² met betonnen vloer.

Centrale verwarming (olie), prachtige eikenhouten vloeren op alle niveaus behalve de onderverdieping.

Aangrenzend bijgebouw, geheel uit steen, thans in gebruik als atelier in de zomer en als oranjerie/wintertuin van 16 m² meter. Hier zit ook de CV-ruimte van 3,6 x 4,8 meter en een handige berging van 3,3 x 3,6 meter.

Zwembad van 10 bij 5 meter met poolhouse, bestaande uit een zomerkeuken van 3,4 bij 3,4 meter en een opslagruimte van 9 m².

Een zeer charmant geheel, zeker ook geschikt voor permanente bewoning, met een prima staat van onderhoud.

Plus d'annonces à NONTRON

Plus d'annonces à Aquitaine

Plus d'annonces à Dordogne

Contact